In het gemeentehuis van Melle hebben Vlaams minister-president Kris Peeters, federaal vice-premier Joëlle Milquet en ministers Jo Vandeurzen en Annemie Turtelboom het rouwregister getekend voor de slachtoffers van de brand in het rusthuis Kanunnik Triest.

Peeters en Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen hebben rond het middaguur de plaats van de brand bezocht en gesproken met het personeel van het rusthuis.

In de namiddag ondertekende federaal minister van Binnenlandse zaken Turtelboom het rouwregister, gevolgd door provinciegouverneur André Denys en burgemeester Dirk De Maeseneer. Milquet tekende als waarnemend eerste minister het register. De ministers betuigden hun medeleven met de slachtoffers en de nabestaanden en hadden lof voor het werk van de hulpdiensten.

Enkele honderden inwoners en sympathisanten hebben intussen het rouwregister getekend. Ook het personeel van het rusthuis liet een boodschap achter in het rouwboek.

Momenteel zijn al een tiental van de dertig demente bejaarden met ziekenwagens teruggebracht naar hun kamers op het niveau nul van het rusthuis. De overige vijftig bewoners keren vanaf maandagochtend terug.