Allianz verrast met kwartaalwinst van 1,87 miljard euro
Allianz, de grootste verzekeraar van Europa, heeft tijdens het tweede kwartaal een nettowinst geboekt van bijna 1,9 miljard euro. Dat is wel een daling met 16 procent tegenover een jaar eerder, maar hoger dan analisten hadden verwacht.

Tegenover vorig jaar daalde de nettowinst uit voortgezette activiteiten - dus als de verkoop van Dresdner Bank niet wordt meegerekend - met 16 procent. De kwartaalomzet steeg met 3 procent tot 22,2 miljard euro.

De verzekeraar kon profiteren van een heropleving bij de levens- en ziekteverzekeringen, maar zag de operationele winst van de kernactiviteiten schade- en ongevallenverzekeringen meer dan halveren.

Allianz gaf vrijdag geen prognose voor het volledige boekjaar, al liet topman Michael Diekmann uitschijnen dat hij nog moeilijke tijden verwacht. Het concern is voorbereid op een uitdagende marktomgeving en lage rendementen, luidde het.

Allianz voegt zich bij Aviva, Hannover Re, Munich Re en Axa in het lijstje van verzekeraars die een hoger dan verwachte winst bekendmaken.