De Belgische investeringsmaatschappij Gimv heeft de voorbije maanden een belang van 4,38 procent verworven in de Finse durfkapitaalgroep CapMan. Gimv is van plan dit belang verder uit te breiden tot ongeveer 10 procent en aast ook op een zitje in de raad van bestuur.

De investeringsmaatschappij kondigt ook een bijkomende investering van 30 miljoen euro in de private equity-acitiviteiten van CapMan aan.

Van de 30 miljoen euro gaat 17 miljoen euro naar een nieuw CapMan-feeder-fonds. CapMan zal alle bestaande investeringen en verbintenissen in zijn CapMan-fondsen overdragen naar dit nieuwe feeder-fonds.

Voor Gimv heeft de investering betrekking op drie recente CapMan-fondsen: CapMan Technology Fund 2007, CapMan Russia Fund 2009 en CapMan Public Market Fund 2009. Van de 17 miljoen euro werd al 3,4 miljoen euro geïnvesteerd.

Daarnaast zal Gimv 13 miljoen euro investeren in CapMan Buyout IX, het nieuwe buyoutfonds van CapMan. Dit fonds richt zich op middelgrote buyouts in de Scandinavische markt. In 2006 investeerde Gimv al 20 miljoen euro in het CapMan Buyout VIII fonds. Die investering gebeurde nadat er begin 2006 toenaderingsgesprekken hadden plaatsgevonden tussen Gimv en CapMan.