Pfaffs verdacht van belastingfraude
Foto: Inge Van den Heuvel
Voetballegende en tv-vedette Jean-Marie Pfaff en zijn echtgenote Carmen zijn door de Antwerpse onderzoeksrechter in verdenking gesteld van belastingfraude.

De bekende televisiefamilie wordt verdacht van witwassen, fiscale valsheden, gebruik van valse stukken en inbreuken op de belastingwet.

Het Antwerpse parket bevestigt aan De Tijd dat het gerechtelijk onderzoek naar de inkomsten en eigendommen van de Pfaffs is afgerond. 'De onderzoeksrechter zal het dossier binnenkort bezorgen aan het parket',zegt de parketwoordvoerster.

De oud-doelman zou tal van inkomsten niet hebben aangegeven aan de fiscus. Zo zou Pfaff over een tweede verblijf in het buitenland beschikken, waarvan de fiscus niets weet. Ook zou Pfaffs boekhouding niet kloppen.

De advocaat van de familie-Pfaff, Tom Versompel, bevestigt de inverdenkingstelling. Hij benadrukt dat de Pfaffs hun onschuld staande houden. 'Ze blijven bij hun standpunt dat hen niets te verwijten valt', stelt de advocaat. 'Dat de onderzoeksrechter hen toch officieel in verdenking heeft gesteld, verbaast me niet. Als je iemand blijft verhoren, moet je op een bepaald moment een standpunt innemen. We hadden dit al eerder verwacht', besluit Versompel.

In maart 2008 werd door het Antwerpse gerecht al een huiszoeking uitgevoerd in de woning van de familie.