Mohammed Johri opgepakt in Marokko
Foto: blg

Mohammed Johri (23), een van de gevangenen die twee weken geleden ontsnapte uit de gevangenis van Brugge, is opgepakt in Berkane in het noordoosten van Marokko. Een arrestatieteam van de Marokkaanse politie pakte hem rond twee uur vannacht op. Dat meldt het parket van Brugge.

De man was vermoedelijk op weg naar familie en zat hoogstwaarschijnlijk op dezelfde Thalys-trein richting Parijs, waarop de politie zijn kompaan Abdelhaq Melloul-Khayari op het spoor kwam. Melloul kon maandag in Molenbeek worden opgepakt.

De uitlevering van Johri is gevraagd, maar eerst moet hij nog aangehouden worden in Marokko. Daardoor zou de komende dagen nog geen sprake zijn van een uitlevering.

Op donderdag 23 juli ontsnapten de zware jongens Ashraf Sekkaki, Abdelhaq Melloul-Khayari en Mohammed Johri met een helikopter uit de gevangenis van Brugge. Van Lesley D., de vriendin van Johri is nog altijd geen spoor. Zij gijzelde samen met Lahoucine El Haddouchi de helikopterpiloot die de ontsnapping mogelijk maakte.

El Haddouchi bleef achter in de gevangenis van Brugge, nadat hij niet mee aan boord kon van de helikopter. Zijn aanhouding werd vandaag verlengd.

De speurders weten intussen dat de bende zich tot eind juli heeft schuil gehouden in een hotel in Amsterdam en dat ze vorige week nog verschillende gewapende overvallen hebben gepleegd in de provincie Antwerpen. De gangsters werden gefilmd door bewakingscamera’s bij het uitchecken van het hotel in Amsterdam op 29 juli.