Stefaan De Clerck maakte in het VRT-journaal van 13 uur geen te beste beurt. Een opmerking van anker Annelies Van Herck deed hij af als 'belachelijk'. Hij biedt daarvoor nu zijn excuses aan.

 

'Tien jaar geleden is Dutroux ontsnapt en naar aanleiding daarvan bent u opgestapt. Nu ontsnappen er op tien dagen tijd acht gevangenen. Het lijkt wel of u geen al te beste beurt maakt?', wierp Annelies Van Herck minister van Justitie Stefaan de Clerck voor de voeten. 

Die reageerde bijzonder gecrispeerd en noemde de opmerking van Van Herck meer dan eens 'belachelijk'.

'Ik heb zes maanden tijd om hieraan te werken, toevallig ontsnappen er in tussentijd mensen. Ik vind het een belachelijke opmerking van u en erg ongepast', riposteerde de minister, waarna Van Herck het gesprek afrondde en de minister de blik manifest afwendde.

Een reactie die heel wat stof deed opwaaien, onder meer op de fora op onze site. 'De Clerck moet zijn excuses aanbieden', was de algemene teneur van de reacties, en dat is wat de minister nu ook gedaan heeft, volgens VRT.

In een korte mededeling op de homepagina van hun website deredactie.be staat dat 'Minister van Justitie Stefaan De Clerck zijn excuses heeft aangeboden voor een uitspraak in Het journaal van 1 uur.'