De Bel20 sloot voor de vijfde dag op rij hoger af, ondanks een daling van het gros van de overige beurzen. KBC zette de sterindex alweer onder stoom.
De Bel20 schreef er 0,3 procent bij tot 2.185,07 punten. Er waren elf stijgers en negen dalers. 
      
Uitschieter in Brussel was voor de tweede dag op rij KBC. Het aandeel spurtte 8,6 procent hoger tot 17,41 euro. Overal in Europa publiceren bankgroepen beter dan verwachte kwartaalresultaten. Donderdag is het de beurt aan KBC. De verwachtingen zijn duidelijk hooggespannen. 
      
Cofinimmo verloor nog eens 0,6 procent tot 83,5 euro. De vastgoedbevak verlaagde maandag zijn dividendprognose en dat wordt niet in dank afgenomen. 
      
De grootste daler in de Bel20 was NPM (-3,5%, 35,1 euro). De holding publiceerde maandag nabeurs een winstdaling van 33 procent. 
      
Op de brede markt valt alweer de koerssprong van Recticel (+7,7%) op. Recticel is deels een play op de autosector, die de voorbije dagen toch weer eens in een positief daglicht stond. De slooppremies in allerlei landen werpen vruchten af. Ook Melexis (+3,9%, 5,87 euro) profiteerde van zijn aanwezigheid in de autosector.