In het station van Herentals brak dinsdag iets na 16 uur brand uit in de relaiszaal. Daardoor is het treinverkeer danig in de war gestuurd. Ook de komende dagen kan de hinder aanhouden.

De relaiszaal, een bijgebouw van het station, staat in voor de regeling van alle signalisatie van en naar het station. Volgens de brandweer vielen er geen slachtoffers, maar er was wel veel hinder aan verschillende overwegen in de buurt. 
     
Het treinverkeer in de Kempen blijft hevige hinder ondervinden. Dinsdagavond wachtten de infrastructuurploegen van Infrabel tot de brandweer het licht op groen zal zetten om het seinhuis te onderzoeken. 'Dan pas zullen we weten hoe groot de exacte schade is', vertelt woordvoerder Frederic Petit van Infrabel.
 
Geen treinverkeer
 
'Zeker is wel dat treinverkeer van en naar Herentals disndag onmogelijk blijft. Ook de komende dagen verwachten we nog heel wat hinder, al kunnen we die nog niet goed inschatten. Er is voorlopig geen treinverkeer tussen Herentals en Lier, tussen Herentals en Turnhout en tussen Herentals en Mol-Neerpelt.'
 
'De verkeersleiding onderzoekt momenteel welke omleidingen er mogelijk zijn om zo snel mogelijk het treinverkeer terug normaal te doen verlopen. Voor we daar definitieve beslissingen in kunnen nemen, blijft het wachten tot we precies weten welke apparatuur er vernield is door de brand', aldus Petit.

Zolang het treinverkeer hinder ondervindt van de brand, blijven er pendelbussen tussen de verschillende stations rijden. 'Die lopen toch al gauw vertragingen van dertig tot zestig minuten op', klinkt het bij Infrabel.
 
'De mensen die morgen en de eerstvolgende dagen de trein van of naar Herentals willen nemen, raden we aan om zich goed te informeren over de exacte stand van zaken. Dat bespaart hen veel vertraging. De reizigers kunnen voor die info terecht bij het radionieuws en op de webistes van Infrabel en de NMBS', besluit Petit.