De drie ontsnapte gedetineerden moesten in Brussel terechtstaan voor een gewelddadige homejacking in Londerzeel, op 27 november 2008. Daarbij werden twee vrouwen en een kind van drieënenhalf jaar bedreigd met handvuurwapens en een kalasjnikov.

Na de homejacking, toen de daders aan de politie trachtten te ontkomen, namen ze de agenten herhaaldelijk onder vuur.
 
Volgens het parket waren bij de homejacking zes daders betrokken. Eén van hen zou voor de woning op wacht gestaan hebben in de vluchtauto terwijl de andere vijf het huis langs de achterzijde binnendrongen. Eenmaal binnen, bedreigden ze de twee aanwezige vrouwen en het kind met handvuurwapens en een kalasjnikov en eisten ze de sleutels van de Audi van de bewoners, een geldkoffer en cash geld. Daarbij hieven ze het kind in de lucht en zetten het een wapen tegen het hoofd.
      
Schietpartij
 
Uiteindelijk konden de overvallers enkel een laptop en wat cash geld bemachtigen. Ze gingen er vandoor en werden in hun vlucht betrapt door een toegesnelde politiepatrouille. Om te ontkomen, schoten de daders eerst in de lucht en nadien op de agenten. Vlak bij een bos, langs de A12, hield de wagen van de overvallers halt en openden ze nogmaals het vuur op de politie. Die schoot terug.
      
De gangsters namen vervolgens te voet de benen, het bos in. Daar slaagde de politie erin drie daders te vatten maar de drie anderen konden ontkomen. In het bos vonden de agenten bivakmutsen, handschoenen en de kalasjnikov, en in de wagen een handvuurwapen en de gestolen laptop.
      
De drie opgepakte daders hadden geen identiteitsdocumenten maar werden snel geïdentificeerd. Het ging om één minderjarige en twee meerderjarigen die al gekend stonden voor gelijkaardige feiten. De minderjarige werd in een gesloten instelling geplaatst en verscheen korte tijde geleden voor de jeugdrechter. Welke maatregel die tegen hem heeft bevolen, is niet gekend.
      
Speurwerk stelde de politie in staat om nog twee andere meerderjarige verdachten op te pakken en dinsdag verschenen de vier dan voor de correctionele rechtbank, waar drie van hen bevrijd werden.