'Een slechte Belgenmop'
‘Een slechte Belgenmop’, schrijft Trouw. Foto: rr

De ontsnapping van drie gevangenen uit het Justitiepaleis in Brussel - de derde ontsnapping in korte tijd - doet ook stof opwaaien in het buitenland. Een Nederlandse krant vindt het lijken op een 'slechte Belgenmop'. Een eerste overzicht van de buitenlandse media.

De Nederlandse krant Trouw opent op zijn website met het bericht 'Weer gevangenen ontsnapt in België'. 'Het lijkt op een slechte Belgenmop', vindt de krant.

Ook de Volkskrant kopt: 'Weer gevangenen ontsnapt'. Het inspireert de redactie om een overzicht te maken van de meest opzienbare ontsnappingen wereldwijd. Ook België komt een aantal keer in het lijstje voor. Ook nieuwssite depers.nl maakt melding van het nieuws.

De Nederlandse nieuwsomroep NOS heeft in het artikel 'Opnieuw gevangenen in België ontsnapt ' ook aandacht voor de oproep van Freddy Horion. Na de spectaculaire helikopterontsnapping klaagt de zesvoudig moordenaar over het strenge gevangenisregime, ook al heeft hij niets met de ontsnapping te maken.

De Britse krant The Independent houdt het bij een neutraal overzicht van de recente ontsnappingen in België: '3 more prisoners escape in Belgium'. Het nieuws brengt de regering van Rompuy in verlegenheid, weet de site.