Bestuur van GM hakt nog geen knoop door
Foto: bloomberg news
De raad van bestuur van General Motors (GM) heeft nog geen beslissing genomen in de overnamestrijd tussen RHJ International en Magna rond Opel. Na afloop van de vergadering maakte General Motors enkel bekend dat het nog geen voorkeur voor een overnamekandidaat heeft uitgesproken. De raad van bestuur zou enkel geïnformeerd zijn over de stand van zaken in het dossier. Dat heeft General Motors Europe dinsdag bekendgemaakt.

"De nieuwe raad van bestuur is over de actuele stand van het Opel-overnameproces geïnformeerd. De raad van bestuur heeft geen aanbeveling voorgelegd, omdat GM zich met zowel Magna als RHJI nog in lopende onderhandelingen bevindt", luidt het in een kort persbericht.

GM hakt de knoop dus nog niet door. Er werd min of meer verwacht dat GM zou kiezen voor het bod van RHJ International. De voorbije dagen en weken hadden verschillende GM-toplui wel al hun voorkeur laten blijken voor RHJ en waren er bezwaren geformuleerd over het bod van het consortium rond onderdelenproducent Magna. De Duitse overheden hebben een voorkeur voor Magna. Zo liet Duitsland al verstaan dat Opel niet zal kunnen rekenen op staatssteun als GM kiest voor RHJI.