Euronext Brussel is woensdag licht hoger gesloten. Beleggers putten moed uit een stroom van beter dan verwachte bedrijfsresultaten. Op de brede markt werd IBt fors duurder na recordresultaten.

De Bel20 sloot 0,6 procent hoger op 2.120,37 punten. Slechts drie aandelen in de index sloten in het rood.

KBC was de grootste stijger met een winst van 3,1 procent tot 13,85 euro. Het Britse beurshuis KBW herhaalde in een rapport zijn koopadvies voor de Vlaamse bank-verzekeraar, met een koersdoel van 22 euro. Dexia (+0,6 procent tot 5,564 euro) en Fortis (+0,1 procent tot 2,612 euro) presteerden beduidend minder goed.

Dexia herpakte zich wel van eerder verlies. Beleggers reageerden maar even ontstemd op een rapport van het Franse beurshuis AlphaValue waarin stond te lezen dat een hele resem Europese banken, waaronder Dexia en KBC, extra kapitaal nodig hebben.

Solvay steeg 1,8 procent tot 64,87 euro. De chemie- en farmagroep profiteerde van beter dan verwachte kwartaalcijfers van sectorgenoot Bayer, het enige bedrijf dat nog net als Solvay het hybride chemie- en farmamodel in ere houdt. Solvay komt donderdag voorbeurs met zijn kwartaalrapport.

Colruyt verloor 1,4 procent tot 154,15 euro. Beleggers zijn nerveus in afwachting van de kwartaalcijfers die Colruyt donderdag nabeurs zal publiceren. Dinsdag kwam de Nederlanse retailholding Ahold al met teleurstellende omzetcijfers.

Voor de beste prestatie in Brussel tekende IBt, dat 7,9 procent hoger ging tot 3,71 euro. De maker van implantaten voor kankerbehandeling kondigde dinsdag aan de verwachtingen te zullen optrekken na een recordhalfjaar.