Time Warner houdt vast aan prognose
Foto: bloomberg

De Amerikaanse mediagigant Time Warner heeft in het tweede kwartaal de omzet zien slinken tot 6,8 miljard dollar, een daling met negen procent. Dat maakte het concern woensdag bekend. Oorzaak is een scherpe afname van de advertentie-inkomsten. Toch houdt het bedrijf vast aan zijn prognose voor 2009.

De nettowinst in het tweede kwartaal bedroeg 519 miljoen dollar. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 792 miljoen dollar. 

's Werelds grootste mediabedrijf zit midden in een herstructurering en wil verschillende afdelingen van de hand doen. Zo kondigde Time Warner eerder dit jaar de verkoop aan van zijn verlieslijdende internetdochter AOL. De omzet van AOL daalde met 24 procent tot 915 miljoen dollar. 

Nieuwszender CNN en betaalzender HBO, eveneens onder de paraplu van Time Warner, deden het dan weer een stuk beter dan verwacht, dankzij hogere inkomsten uit abonnementen en licenties. Bij filmstudio Warner Brothers zakte de omzet met 9 procent, bij de magazines (Time, Fortune en People) bedroeg de omzetdaling 22 procent.