Meer dan 2600 mensen zijn in het noorden van China ziek geworden door het drinken van vervuild water. Dat heeft staatspersbureau Xinhua woensdag gezegd.

Door hevige regen sijpelden een aantal schadelijke stoffen in een drinkwaterreservoir in Chifeng in Binnen-Mongolië, aldus Xinhua. Het persbureau meldt niet om welke schadelijke stoffen het gaat. Bijna zestig mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen met koorts, diarree en buikkrampen.

Het besmette reservoir levert drinkwater voor 58.000 van de vierenhalf miljoen inwoners van Chifeng. Ondanks maatregelen van de regering is de verontreiniging van water -onder andere door zure regen- nog altijd een groot probleem in China. Kraanwater is meestal niet meteen drinkbaar en veel Chinezen moeten het koken voordat ze het kunnen drinken.

Woensdag werden nieuwe maatregelen aangekondigd die de twee grote drinkwaterreservoirs in Peking beter moeten beschermen tegen vervuiling. De gemeente zal ruim vijfduizend hectare bos aan leggen om te voorkomen dat vervuild grondwater in de reservoirs terechtkomt.