Hansen Transmissions, de Belgisch-Indische producent van tandwielkasten voor windturbines, waarschuwt dat de omzet over het gebroken boekjaar 2009-2010 vlak zal zijn. In het voorbije kwartaal belandde het bedrijfsresultaat in het rood.

Het boekjaar van Hansen, dat noteert op de beurs van Londen, loopt af op 31 maart 2010. Eerder ging de groep uit van een "eerder lage tot gematigde omzetgroei", maar naar aanleiding van het zwakke eerste kwartaal wordt die prognose bijgesteld tot "een vlakke omzetgroei".

Hansen had te kampen met een forse terugval van de orders in de voorbije drie maanden. De omzet bleef min of meer op peil op 136 miljoen euro (vergeleken met 139 miljoen euro een jaar geleden), maar de winstcijfers zakten fors.

De bedrijfskasstrroom (ebitda) nam met 67 procent af tot 7,1 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) zakte van 15,2 miljoen euro naar -2,1 miljoen euro. Om de situatie het hoofd te bieden zegt Hansen "actief kostenbesparende maatregelen na te streven".

In de tweede helft van het jaar verwacht de groep een verbetering. Hansen Transmissions is voorlopig nog in handen van het Indiase Suzlon, maar de windenergiegroep bekijkt de opties om zijn belang van de hand te doen.