Bij de groenten- en fruitveilingen van Hoogstraten en Sint-Katelijne-Waver zijn woensdagvoormiddag huiszoekingen aan de gang. Dat meldde de VRT-radio. De huiszoekingen vinden plaats in het kader van een onderzoek bij de Raad voor de Mededinging.

Dinsdag liet het Auditoraat bij de Raad voor de Mededinging weten dat de Algemene Directie Mededinging op verzoek van het auditoraat dinsdag huiszoekingen heeft verricht bij verschillende veilingen.

Het onderzoek wordt gevoerd door auditeur Karel Marchand. Hij kon woensdag omwille van het geheim van het onderzoek en het vermoeden van onschuld niet bevestigen of er in Hoogstraten en Sint-Katelijne-Waver huiszoekingen aan de gang zijn.

In beide veilingen is de huiszoeking omstreeks 10 uur lopende. Directeur Gaston Opdekamp van de Veiling Hoogstraten zegt dat de speurders woensdagochtend bij opening van de kantoren voor de eerste maal arriveerden. Bij de Mechelse Veilingen in Sint-Katelijne-Waver zijn de speurders woensdag al voor de tweede dag op rij in het bedrijf. Beide bedrijven willen verder geen commentaar geven.

Dinsdag meldde de de Belgische mededingingsautoriteit op zoek te gaan naar bewijzen van mogelijke inbreuken op de mededingingswetgeving. Bij deze mogelijke inbreuken gaat het onder meer over prijsafspraken en verboden uitwisseling van informatie tussen bepaalde veilingen.