Opnieuw dode bij bosbranden in Spanje
Foto: afp

De bosbranden in het zuiden van Europa zijn nog niet gedoofd. In Spanje viel dinsdag een elfde slachtoffer en in Griekenland wakkert de hevige wind de branden nog steeds aan.
 

In Avila, ten noordwesten van Madrid, kwam een man om het leven toen hij aan helpen was bij de vuurbestrijding. De omstandigheden van zijn overlijden zijn nog niet duidelijk.

De dag voordien kwam in Arenas de San Pedro, op 120 kilometer ten westen van Madrid, ook al een man om toen zijn huis vuur vatte. In de regio werden een vakantiehuisjes, een klooster en een zomerkamp voor kinderen geëvacueerd. Vermoed wordt dat de branden aangestoken zijn.

Ondertussen wakkert de sterke wind in Griekenland de bosbranden nog aan. Het zwaarst getroffen zijn de eilanden Skopelos en Euboa in de Egeïsche Zee. Daar braken in de nacht van dinsdag op woensdag twee bosbranden uit.

De politie moest wachten tot de ochtend om blushelikopters en -vliegtuigen in te zetten.
De Griekse overheid heeft dinsdagavond twee vliegtuigen naar Albanië gestuurd om daar te helpen bij de bestrijding van een bosbrand in de regio Saranda, in het zuiden van Albanië. De Albanezen hadden Griekenland om hulp gevraagd.