Moeder aangehouden
Foto: belga

De moeder van de ontsnapte gedetineerde Dave Annemans is officieel aangehouden door de onderzoeksrechter. Ze wordt overgebracht naar de gevangenis van Antwerpen. De vrouw verschijnt vrijdag waarschijnlijk voor de raadkamer die beslist over haar verdere aanhouding. Dat meldt Jef Jacobs van de politie Noorderkempen.
 

'De twee ontsnapten blijven voorlopig voortvluchtig, de vrouw die gisteren werd opgepakt, is vanmorgen officieel aangehouden', zegt Jef Jacobs van de politie Noorderkempen. De vier andere gedetineerden werden kort na de ontsnapping gevat.

De 62-jarige vrouw die dinsdag werd opgepakt omdat ze de donkerblauwe Toyota Yaris bestuurde, waarmee de gevangen konden vluchten, is de moeder van Dave Annemans.  

De 32-jarige Annemans zat nog tot november 2012 vast voor verkrachting, foltering, slagen en verwondingen en poging tot doodslag. De andere ontsnapte gedetineerde is Vitezslav Mracek, een 34-jarige Tsjech die vastzat voor diefstal, bendevorming en valsheid in geschriften. Hij heeft een celstraf staan tot maart 2014.

Gisteren ontsnapten uit de gevangenis van Merksplas zes gedetineerden met een ladder. Twee ervan konden nog voor ze de gevangenis konden verlaten alweer worden gevat. De vier anderen gingen er met de blauwe Toyota Yaris van de moeder van Annemans vandoor. Twee van hen konden in de buurt van Rijkevorsel gevat worden, de twee anderen blijven voortvluchtig.