Slachtoffers steekpartij in Mortsel buiten levensgevaar
Foto: google maps

In Mortsel, nabij Antwerpen, zijn zaterdagnacht drie Russen, allemaal dertigers, gewond geraakt toen een banale discussie tussen een koppel en een vriend des huizes aan de Statielei uitmondde in een steekpartij. Het Russische paar is niet meer in levensgevaar. Dat meldt het Antwerpse parket bij monde van woordvoerder Dominique Reyniers. De vermoedelijke dader, ook een Rus, verscheen in de loop van zondagnamiddag voor de onderzoeksrechter, die hem heeft aangehouden.

'Rond kwart na acht escaleerde een discussie tussen het koppel en de vermoedelijke dader in de Statielei in Mortsel. Het koppel en de dader kennen elkaar en hadden al langer een conflict. Dat escaleerde gisteren in een steekpartij met een keukenmes. Aanvankelijk werd enkel de man aangevallen. De vrouw die haar man te hulp schoot, deelde vervolgens ook in de messteken.' Het koppel vluchtte de straat op en voorbijgangers alarmeerden de hulpdiensten.

Het koppel werd in levensbedreigende toestand naar het ziekenhuis afgevoerd. Daar is hun toestand ondertussen gestabiliseerd. De slachtoffers verkeren sinds vanmiddag niet langer in levensgevaar', aldus de woordvoerder.

'De politie kon de vermoedelijke dader, die lichtgewond raakte, onmiddellijk inrekenen op de plaats van het delict. Hij moest even naar het ziekenhuis voor verzorging. Zondagnamiddag verscheen hij voor de onderzoeksrechter, die zijn aanhouding bevestigde', aldus Reyniers.