Michael Jacksons ex-vrouw Debbie Rowe ontkent dat zij de ouderschapsrechten over haar kinderen met de King of Pop opgeeft in ruil voor miljoenen euro's. Dat heeft een advocaat van Rowe laten weten.

De New York Post schreef deze week dat Rowe akkoord is gegaan met het opgeven van haar ouderschapsrechten in ruil voor een cheque van ongeveer 3 miljoen euro. Haar advocaat zegt nu in een brief aan die krant dat ze de rechten "niet heeft opgegeven en wil opgeven". Ook wil Rowe geen geld ontvangen buiten de alimentatieregeling om die ze met Jackson overeengekomen is, aldus de advocaat.

Rowe was van 1996 tot 1999 getrouwd met Michael Jackson en is de moeder van zijn twee oudste kinderen, Prince Michael Jr. (12) en Paris (11).

Zowel Katherine Jackson, de 79-jarige moeder van de King of Pop, als Rowe eist de voogdij over Michael Jacksons drie kinderen op. Volgende week vindt er een hoorzitting plaats over de voogdij van de kinderen.

Nadere gegevens over de precieze doodsoorzaak van de King of Pop zouden er eind deze week of begin volgende week komen. Jackson is op 25 juni onverwacht op 50-jarige leeftijd aan een harstilstand overleden. De politie van Los Angeles sluit een misdadige oorzaak niet uit.