In de "zeer nabije toekomst" zal in de O2 Arena in Londen een groot herdenkingsoptreden gehouden worden ter nagedachtenis aan Michael Jackson. Dat stelt een woordvoerder van AEG Live, de organisator van de "This is it"-concerten die Jackson in het Londense stadion zou geven, op de website van muziekblad NME.

De woordvoerder zegt in een race tegen de klok te werken om alles rond te krijgen voor een show op 29 augustus, de verjaardag van de overleden popster. Hij hoopt de "This is it"-productie op de planken te brengen en rekent op medewerking van de Jacksons, Janet Jackson en andere artiesten.

AEG acht de kans groot dat het tribute-concert wereldwijd live op tv zal worden uitgezonden. De woordvoerder reageerde ook op uitlatingen van de stad Los Angeles, die eerder deze week liet weten niet te willen opdraaien voor de kosten van de beveiliging rond de herdenkingsdienst die voor Jackson werd gehouden.

"Als iemand van die omvang overlijdt, dan geef je hem toch een behoorlijke dienst? Ik vind dat de stad de kosten op zich moet nemen. Hij is daar overleden, hij woonde daar een groot deel van zijn leven en zijn familie is daar. Wij willen wel iets bijdragen, maar zijn er nog niet over uit wat het meest gepast is."