Zowel PS, cdH als Ecolo hebben zich woensdagavond positief uitgesproken over de drie regeerakkoorden voor Wallonië, Brussel en de Franse gemeenschap.

De Parti Socialiste keurde op een congres in Gembloers het regeerakkoord voor de regeringen van het Waals Gewest en Franse Gemeenschap unaniem goed. De PS gaf hiermee haar akkoord aan een deelname van de Franstalige socialisten aan de Olijfboommeerderheid met Ecolo en cdH.

Ook bij Ecolo stemde een verpletterende meerderheid in met de regeerakkoorden voor Brussel, Wallonië en de Franse gemeenschap. Van de ongeveer 800 militanten die afzakten naar de algemene vergadering in Louvain-la-Neuve stemden er slechts drie tegen het akkoord voor de Franse gemeenschap. Er waren vier onthoudingen.
Voor Brussel stemde niemand tegen en waren er drie onthoudingen. Tot slot stemden vijf groenen tegen het Waals regeerakkoord. Drie Ecolo’ers onthielden zich.

Na PS en Ecolo heeft tot slot ook het cdH het licht op groen gezet voor de regeerakkoorden in Brussel, Wallonië en de Franse gemeenschap. Een overgrote meerderheid van de circa 500 militanten en mandatarissen schaarde zich op een congres in Louvain-la-Neuve op die manier achter de Olijfboomcoalitie.