Tweeëndertig mensen, onder wie enkele vrouwen, zijn woensdagmorgen opgepakt in Caserte en Modena, in Zuid-Italië, omdat ze ervan verdacht worden te behoren tot de Camorra, de Napolitaanse maffia. Dat zei een verantwoordelijke van de carabinieri van Caserte.

Bij de operatie, die werd opgezet door het antimaffiaparket van Napels, werden 20 verdachten opgepakt in Caserte en 12 in Modena. In totaal waren er 44 aanhoudingsmandaten, zei kolonel Carmelo Burgio. Nog twee verdachten zijn voortvluchtig. Voorts zitten er 10 al in de gevangenis voor andere misdrijven.

De verdachten worden beschuldigd van afpersing en illegale kansspelen, zei Burgio. De verdachten maken deel uit van de Casalesi-clan, die beschouwd wordt als de machtigste en gewelddadigste van de Camorra.

De Italiaanse justitie bracht de clan al een slag toe dinsdag door voor meer dan 50 miljoen euro aan bezittingen in beslag te nemen. Het gaat om bankrekeningen, vennootschappen, auto’s, terreinen en vastgoed die toebehoorden aan 5 clanleden of 30 stromannen.