De Spaanse die bekend werd als de oudste vrouw die een kind op de wereld zette, is overleden op zeventigjarige leeftijd. Tweeënhalf jaar geleden kreeg ze nog een tweeling. Dat berichtten de kranten Diario de Cadiz en El Mundo woensdag.

Volgens andere berichten werd de vrouw, Carmen Bousada, 69. Bousada, uit de zuidelijke stad Cadiz, stierf zaterdag aan kanker. Haar broer, die het overlijden bevestigde, wou geen verdere details kwijt. Bousada geloofde dat ze 101 zou worden, zoals haar moeder, wat haar zou toelaten om haar zonen te zien opgroeien.

De ongetrouwde vroegere verkoopster werd zwanger op 66-jarige leeftijd in een vruchtbaarheidskliniek in Los Angeles. Ze zei dat de kliniek niet naar haar leeftijd vroeg. In andere berichten kwam naar voren dat ze loog dat ze 55 was.

De kliniek slaagde erin om Bousada te bevruchten met gedoneerde eicellen, hoewel ze al 18 jaar geen menstruatieperiodes meer had. Ze beviel met een keizersnede in december 2006 op 67-jarige leeftijd. Haar record werd wel in 2008 verbroken door een Indiase, die een kind kreeg op haar 70 jaar.