'Politie beschouwt overlijden Jackson als moord'
Dokter Conrad Murray. Foto: epa

De politie van Los Angeles zou het overlijden van Michael Jackson als verdacht beschouwen. Hoofdverdachte is de dokter van Jackson, Conrad Murray. Hij zou het zware verdovingsmiddel Propofol hebben toegediend. Dat schrijft de website TMZ.com, die ook als eerste het overlijden van Jackson meldde.

 

De site verwijst naar meerdere bronnen binnen het gerecht en de politie die stellen dat er 'veel gewichtige bewijsstukken' zijn die aantonen dat Murray een zwaar geneesmiddel zou hebben toegediend.

De geruchten dat Jackson vermoord werd vallen niet uit de lucht. De vader van Michael Jackson zei vorig week tijdens een interview met tv-zender ABC dat hij in een moordtheorie gelooft. Maandag verkondigde zus La Toya hetzelfde. Volgens La Toya Jackson werd haar broer vermoord en daarna beroofd van 1,4 miljoen euro.

De cardioloog Murray werd al in de dagen na de dood van Jackson door de politie ondervraagd. Toen luidde het dat de dokter een getuige was, niet een verdachte. Murray zorgde bovendien voor heel wat commotie door meteen na Jacksons overlijden onbereikbaar te zijn. De dokter zelf zei toen in een communiqué dat hij Jacksons vergezeld had naar het ziekenhuis en dat hij daarna de familie Jackson aan het troosten was.

Politiediensten waren meteen geïnteresseerd in het druggebruik van Jackson. De LAPD zou bij zijn onderzoek de hulp van het Drug Enforcement Agency (DEA) hebben ingeroepen. Dat agentschap is gespecialiseerd in de strijd tegen narcotica. Eerst was er sprake dat Jackson een hoge dosis Demorol of morfine toegediend kreeg, nu zou er gefocust worden op Propofol of Diprivan.

De LAPD zou nog geen moordonderzoek gestart zijn, maar voert daarover gesprekken met de openbare aanklager van Los Angeles. De onderzoekers of Murray hebben officieel nog niet gereageerd op het TMZ.com-bericht.

Het is ook nog wachten op de resultaten van de lijkschouwing van Jacksons lichaam. Wellicht zal pas volgende week de officiële doodsoorzaak van Michael Jackson worden bekendgemaakt.