Quick in Zuidstation opnieuw open
Foto: wdk

De politie van de zone Brussel-Zuid heeft dinsdag het Quick-restaurant in het Zuidstation gesloten. De sluiting is het gevolg van een controle die werd uitgevoerd na verschillende klachten van ontevreden klanten bij de spoorwegpolitie. Volgens de politie werden in het restaurant hamburgers geserveerd die niet hygiënisch bewaard werden. Het restaurant heeft woensdagnamiddag de deuren weer geopend na een tweede controle en het conform-zijn met de procedures die bij Quick gelden.

Een 100-tal kilogram voedsel - vlees, brood en groenten - werd ter plaatse vernietigd. De Quick, waarvan de keuken blijkbaar al lang niet meer schoongemaakt was, werd meteen gesloten, meldt sudpresse.be.

De Sociale Inspectie controleerde eveneens tien aanwezige werknemers. Een van hen had geen correct arbeidscontract; een andere was ingeschreven als werkzoekende.

De controleactie werd samen met het Federaal Voedselagentschap (FAVV), de RVA, de regionale Inspectie Werk en het Brussels Intercommunaal Laboratorium voor Scheikunde en Bacteriologie uitgevoerd.

In een officiële verklaring zegt moederbedrijf Quick het incident te betreuren: 'Quick heeft een intern onderzoek opgestart dat duidelijkheid moet brengen over hoe deze situatie is kunnen ontstaan ondanks de uiterst strenge interne en externe controles die gehanteerd worden. Wij zullen alle mogelijke maatregelen nemen om te vermijden dat een dergelijk geïsoleerd en uitzonderlijk voorval zich nog zou voordoen. '