FT: ‘Nog twee bieders voor Solvay Pharma’
Foto: belga
 Het Belgische chemie- en farmabedrijf Solvay heeft de lijst van geïnteresseerde partijen voor zijn farmatak teruggebracht tot twee. Enkel het Zwitserse Nycomed en het Amerikaanse Abbott Laboratories zouden nog in de running zijn, zo schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.
De krant schrijft dat de raad van bestuur van Solvay maandag bijeenkwam om de twee biedingen te bespreken. Abbott zou enkel geïnteresseerd zijn in het Solvay-topmiddel TriCor, waarvoor Abbott de verkoop in de VS al onder zijn hoede heeft. Nycomed zou wel geïnteresseerd zijn in de hele farmatak.
 
In april zei Solvay dat het "verschillende opties" bestudeert voor zijn farmatak. Het bedrijf zit financieel niet in de problemen, dus voelt geen mes op de keel om te verkopen. Ook een beursgang of een partnerschap met een ander farmabedrijf.
 
Verschillende waarnemers houden er ook rekening mee dat de hele oefening op niets uitdraait en dat Solvay uiteindelijk kiest voor een status quo, mogelijk omdat de geboden prijzen voor de farmatak te laag zijn. In de wandelgangen circuleren prijzen van 3,5 tot 5 miljard euro voor de betrokken divisie.
 
Het aandeel van Solvay stond woensdag omstreeks 11 uur ruim 4 procent hoger, op 60,88 euro.