Didier Reynders doet openbare schuldbekentenis
Foto: belga

MR-voorzitter Didier Reynders erkent dat er in de aanloop naar de regionale verkiezingen 'strategische fouten' gemaakt zijn en dat de 'verkeerde toon' werd gebruikt. Dat doet hij in een lange brief aan de mandatarissen van zijn partij waarin hij de verkiezingsresultaten analyseert, schrijven La Libre Belgique en La Dernière Heure woensdag.

'In de loop van de campagne zijn zeker en vast fouten gemaakte - strategische fouten en het gebruik van de verkeerde toon. Ik neem daarvoor een deel van de verantwoordelijkheid op mij', schrijft Reynders.

De MR-voorzitter zegt dat hij lessen zal trekken uit de begane fouten. Zo wil hij het interne partijdebat reorganiseren om de verkiezingen van 2011 en 2012 voor te bereiden en de MR zo opnieuw 'op het goede spoor' te brengen.

Het eerste waar de MR na de zomervakantie werk van moet maken, zegt Reynders, is het herbevestigen van de politiek-ideologische basis van de partij. Ze moet 'daarbij een beroep doen op het manifest van de MR dat in september 2002 werd aangenomen'.

'Ik reken erop al onze partijafdelingen, de lokale, arrondissementele en provinciale afdelingen en onze leden op één lijn te krijgen bij de voorbereiding van een congres in de herfst dat gewijd zal zijn aan ons politiek ideaal, onze interne organisatie en ons project in de aanloop naar de volgende verkiezingen', besluit Reynders.