Bel20 kent superdag
Foto: reuters

 Woensdag 15 juli (slot) De Brusselse beurs kende woensdag een superdag, de Bel20 won bijna 3 procent. Vooral het aandeel van KBC liep in de kijker, met een winst van bijna tien procent. Deze week herstelde het aandeel, dat de jongste tijd zware klappen kreeg, al zo’n 20 procent.

De Bel20 sloot uiteindelijk 2,8 procent hoger af op 2.082,29 punten. Er waren slechts twee dalers: de defensieve waarden Mobistar en Colruyt.
 
Het aandeel van chemie- en farmabedrijf Solvay won 6,6 procent tot 62,29 euro. De Britse zakenkrant Financial Times berichtte dat Solvay de lijst van geïnteresseerde partijen voor zijn farmatak heeft teruggebracht tot twee: het Zwitserse Nycomed en het Amerikaanse Abott Laboratories. Die laatste zei woensdag in een conference call niet geïnteresseerd te zijn in de overname van het Solvay-geneesmiddel TriCor. Volgens de krant De Tijd is ook nog een derde Aziatische partij betrokken bij de overnamegesprekken.
 
De grootste stijger woensdag was KBC (+9,8 pct, 12,25 euro). De bank-verzekeraar volgde de sectorhausse in Europa en de VS. Ook de andere financiële aandelen stegen fors. Dexia won 3,9 procent tot 5,59 euro. Verzekeraar Fortis knalde 5,5 procent hoger tot 2,585 euro.
 
Ook Umicore deed het goed, met een winst van 5,4 procent tot 16,19 euro. De materiaaltechnologiegroep profiteerde van het goed sentiment onder de grondstoffenwaarden. De hogere metaalprijzen steken hen een hart onder de riem. Op de brede markt won Nyrstar 7,6 procent tot 5,94 euro.
 
Een andere forse stijger was de projectontwikkelaar Banimmo (+8,8%, 14,3 euro). Met enige vertraging profiteerde het aandeel allicht van de verkoop van Atlantic House, een deal die Banimmo vrijdagavond bekendmaakte.