Handel in De Rouck opnieuw geschorst
De notering van de noodlijdende kaartenmaker De Rouck Geomatics, die enkele weken geleden zes maanden uitstel van betaling kreeg, is woensdag opnieuw geschorst. De Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA) wil een persbericht van het bedrijf alvorens de handel kan hervatten. Bij De Rouck valt men uit de lucht.

De handel in De Rouck werd op maandag 29 juni al eens opgeschort, op vraag van de beurswaakhond. Later die week raakte bekend dat de beslissing van de CBFA ingegeven was door de aanvraag van De Rouck om bescherming te krijgen tegen zijn schuldeisers.

Het bedrijf zit in acute financiële nood. Om de komende 12 maanden door te komen is op zijn minst 775.000 euro nodig. Op langere termijn lopen de financieringsbehoeften op tot 2,6 miljoen.

Op 2 juli stond de rechtbank De Rouck uitstel van betaling toe, in het kader van een 'gerechtelijke herstructurering'. Dat is de nieuwe vorm van het vroegere gerechtelijk akkoord.

Toch duurde het tot maandag 13 juli voor de handel in De Rouck werd hervat, omdat de CBFA eerst nog het vonnis wou inkijken. Maar die hervatting hield dus niet lang aan. De beurswaakhond schorste op eigen initiatief opnieuw de handel in het aandeel. De CBFA vraagt dat er een persbericht wordt gepubliceerd alvorens de handel kan worden hervat.

Bij De Rouck reageert men verbijsterd op het nieuws van de nieuwe schorsing. "We hebben geen enkel idee waarom de CBFA onze notering opnieuw schorst", zegt een woordvoerder. "Er is geen enkel nieuw element in het dossier. We hebben geen idee welk nieuws we naar buiten moeten brengen."

Het bedrijf is misnoegd over de gang van zaken. "Bij de vorige schorsing duurde het al twee weken voor de handel werd hervat. Nu dit weer." Het bedrijf heeft vandaag nog een onderhoud gepland met de beurswaakhond.