BRUSSEL -   De overname van Fortis Bank door BNP Paribas heeft de bank toegelaten opnieuw stabiliteit en liquiditeit te verwerven, "wat erg belangrijk is voor de klanten", zegt de voorzitter van BNP Paribas Fortis, Herman Daems, zaterdag in de pers. Daems gaf een interview aan Le Soir, l'Echo en De Tijd. Hij zegt daarin ook dat het aantal personeelsleden en agentschappen behouden blijft.

      Herman Daems verzekert dat er geen plannen zijn om het netwerk kleiner te maken. "Integendeel. we proberen er een nieuwe dynamiek in te krijgen, nieuwe technologie te introduceren, niet om het werk te verminderen, maar om de klanten beter te leren kennen. Grosso modo moet het aantal werknemers stabiel blijven, evenals het aantal agentschappen (1.033 Fortis-agentschappen en 322 Fintro). Het netwerk, dat is de kracht van de bank", zegt hij. 

       Hij stelt ook vast dat de situatie bij BNP Paribas Fortis zich stabiliseert en dat "het geld terugkeert". Tijdens de eerste zes maanden van het jaar zijn de deposito's met 18 procent gestegen, van 33,4 naar 39,4 miljard.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig