BRUSSEL -  De Belgische bedrijven moeten zich voorbereiden op een verdere uitbraak van de Mexicaanse griep, waarschuwt Philippe Muyters van de Vlaamse werkgeversorganisatie VOKA. VOKA start morgen met een communicatieplan om te proberen vermijden dat de Mexicaanse griep dit najaar een massaal aantal mensen ziek maakt, kondigde Muyters zondagavond aan in het Journaal op Eén.

 Hij haakte daarmee in op de woorden van professor en griepcommissaris Marc Van Ranst die zaterdag in enkele kranten liet verstaan dat de Mexicaanse griep tegen eind augustus voor zeven griepdoden per dag zou kunnen zorgen als de mensen tgerug zijn uit vakantie.

 Philippe Muyters opperde in het één-journaal dat de bedrijven zich moeten voorbereiden als "vanaf september zeker 3 miljoen Belgen besmet zullen raken".

Het moment van de totale uitbraak van de Mexicaanse griep kan niet slechter vallen, zo zei hij. "Laten we hopen op mogelijkheden  om niet tot die enorme aantallen zieken te moeten komen, anders geraken we van een economische en financiële crisis in een gezondheidscrisis", aldus Muyters.