BRUSSEL -   De Lijn heeft tijdens Rock Werchter 115.000 festivalgangers vervoerd. Dat zijn er iets minder dan vorig jaar, maar toch kiezen nog bijna 45 procent van de Werchtergangers voor het openbaar vervoer.

De Lijn bracht 7.000 mensen minder naar Werchter dan vorig jaar. Toen vervoerde De Lijn een recordaantal van 122.000 reizigers.

Toch blijft het openbaar vervoer bijzonder populair bij de festivalgangers, benadrukt De Lijn in een persmededeling. De vervoersmaatschappij raamt dat bijna de helft (45 procent) van de festivalgangers voor het openbaar vervoer heeft gekozen.       

Traditiegetrouw legt de lijn pendelbussen in tussen Leuven en de festivalwei in Werchter. Dit jaar zette de vervoersmaatschappij 60 gelede bussen en 150 chauffeurs in. De busdienst was gratis voor reizigers met een geldig ticket of een abonnement. Wie enkel de sfeer aan de weide ging opsnuiven, betaalde drie euro voor een biljet heen en terug.

De Lijn verwacht dat zondagavond 15.000 reizigers met de bus huiswaarts keren. De grote terugkeer wordt pas maandag verwacht. Dan zouden zo'n 25.200 festivalgangers de bus tussen de festivalwei en Leuven nemen.