Aftellen naar finale Rock Werchter
Kings of Leon was zaterdag één van de toppers. Foto: rr

Op de laatste dag van Rock Werchter kregen de festivalgangers wat hen sinds vrijdag was beloofd: onweer.
 

De laatste festivaldag trok zich loom op gang, alweer onder een stralende zon. Maar tijdens het optreden van The Mars Volta lieten de weergoden dan toch een stortbui van formaat op de muziekfans los. De regen bracht de nodige afkoeling, na drie festivaldagen met temperaturen van boven de 30 graden, en transformeerde de droge wei in een modderpoel.

Het was Metrostation dat dag 4 van Werchter mocht openen. De voorbije drie hete dagen eisen hun tol: een lage opkomst op de wei en her en der liggen jongeren languit in het gras.

Het eerste feestje van de dag kwam bij De Jeugd van Tegenwoordig. De rappers kregen een bomvolle tent aan het springen, en zelfs Tim Vanhamel en Tom Barman kwamen even meerappen.

Vanavond is het uitkijken naar de finale: de belgische dansformatie Milk Inc neemt het op tegen de metalband Metallica.

Daarna begint de uittocht van tienduizenden festivalgangers.

Tot nog toe verliep het festival grotendeels incidentloos, aldus de burgemeester van Rotselaar. Dirk Claes bevestigde dat bij de windhoos van zaterdagmoiddag vier lichtgewonden vielen. Ook in de nacht van zaterdag op zondag was er een incident in een van de eetkraampjes bij de wei. Daarbij raakte een dame gewond. "Een gaslek veroorzaakte er een steekvlam. De dame raakte daarbij verbrand en is overgebracht naar Gasthuisberg." Haar toestand is niet levensbedreigend.