Een grote publieke herdenkingsdienst voor Michael Jackson zal komende dinsdag in het centrum van Los Angeles georganiseerd worden. Dat zei Jackson's concertpromotor Randy Phillips donderdag.

Een grote publieke herdenkingsdienst voor Michael Jackson zal komende dinsdag in het centrum van Los Angeles georganiseerd worden. Dat zei Jackson's concertpromotor Randy Phillips donderdag.

 Phillips, voorzitter en ceo van concertorganisator AEG, zei dat de dienst om 10.00 uur (17u00 GMT) zal beginnen in het Staples Centre in LA, een basketbalstadion en conferentiecentrum met een capaciteit van 20.000 toeschouwers. De massa die niet binnen raakt, kan de dienst buiten volgen via grote schermen.

"Details zullen nog worden uitgewerkt wanneer ik deze namiddag (donderdag, nvdr) de familie Jackson ontmoet", aldus Phillips aan de lokale zender KNBC. "Alles zit nog in een vroeg stadium, behalve dan de plaats en tijd."

Het televisiestation meldde ook dat Jackson's ex-vrouw Debbie Rowe, de moeder van zijn twee oudste kinderen, het hoederecht wil. "Ik wil mijn kinderen", zo sprak ze duidelijke taal. Ze voegde eraan toe dat ze Jackson's vader Joe weg wil houden van haar kinderen. De popster beschuldigde zijn vader ervan hem misbruikt te hebben toen hij nog kind was.

Eerdere plannen om de herdenking in Jackson's thuis Neverland te organiseren, moesten geannuleerd worden omdat een volkstoeloop in de afgelegen regio tot moeilijkheden zou kunnen leiden.

Broer Jermaine zei donderdag in de Today Show wel dat de familie nog altijd hoopt om van Neverland de laatste rustplaats van de King of Pop te maken, eens de toestemming daarvoor verkregen is.

Intussen volgt ook de Drug Enforcement Administration (DEA), die de Amerikaanse politie helpt bij het onderzoek naar Jackson's dood, het spoor van de sterke pijnstiller Diprivan.

Dagen voor zijn dood zou Wacko Jacko wanhopig op zoek zijn geweest naar dat geneesmiddel. Het wordt in ziekenhuizen gebruikt als verdovingsmiddel. Jermaine zei nog dat de familie diep gekwetst is door de speculaties over een overdosis.