De VRT bereikt met al zijn radionetten 55,8 procent van de Vlamingen, een stijging tegenover de 54,1 procent van de vorige meting. De openbare omroep zag hoe Radio 2 zijn leiderspositie verstevigde, maar moest ook toezien hoe MNM een lager marktaandeel liet optekenen dan Radio Donna.

Dat onthoudt VRT donderdag uit de luistercijfers die werden bekendgemaakt door het Centrum voor Informatie over de Media (CIM).  Hoewel de nieuwe zender MNM met een marktaandeel van 11,5 procent onder het niveau van Radio Donna blijft, toont de openbare omroep zich tevreden over de score van zijn nieuwe telg.

"MNM trekt nu al een duidelijk jonger, meer trendy publiek aan", klinkt het in een persbericht. "Het voorbije half jaar hebben de dj's en de redactie hard gewerkt aan de fundamenten van hun nieuwe station. Het is nog veel te vroeg om conclusies te trekken. In het verleden werd al bewezen dat pas na twee à drie jaar duidelijk wordt welke plaats een nieuw station in de markt heeft ingenomen."

Radio 2 zag zijn marktaandeel nog verder stijgen, tot 32,1 procent. "Er is hard gewerkt om het regionale karakter nog sterker uit te spelen, de volledige week- en weekendprogrammering te vernieuwen en versterken en voluit te gaan voor een nostalgische brede muzieklijn. En die inspanningen blijken te lonen", klinkt het.

Het marktaandeel Radio 1 blijft dan weer vrij stabiel (van 8,2 naar 8,1 procent). Maar VRT benadrukt dat het marktaandeel van de infoblokken gestegen is. "Radio 1 blijft sterk scoren bij zijn kerndoelgroep: mensen op zoek naar informatie."

Studio Brussel kende een duidelijke terugval van het marktaandeel: van 9,8 naar 8,2 procent. Toch ziet de VRT geen reden tot ongerustheid, aangezien het bereik van Studio Brussel stabiel is gebleven in vergelijking met de vorige CIM-meting. "De meer dan 500.000 luisteraars van Studio Brussel blijven hun zender dus trouw." 

Ten slotte komt Klara het dipje uit de vorige meting duidelijk te boven. Het marktaandeel steeg van 1,6 naar 2,7 procent en Klara kon dagelijks 60.000 mensen meer bereiken.