De zoon van de legendarische Britse posttreinrover Ronnie Biggs zal ondanks de afgewezen genadeverlening voor zijn vader verder blijven strijden voor de vrijlating van de 79-jarige. Tegelijkertijd was Michael Biggs zeer kritisch voor minister van Justitie Jack Straw, die besliste om de zieke Biggs in de gevangenis te laten blijven. 'Waarom krijgt mijn vader niet dezelfde rechten als pedofielen, verkrachters en psychopaten', zei Biggs op de BBC-radio donderdag.

Justitieminister Straw had woensdag het verzoek voor een opschorting van de 30 jaar gevangenisstraf afgewezen. Biggs zou onder meer 'geen berouw getoond hebben'.

Dat werd door zijn zoon tegengesproken. Hij kondigde aan bezwaar te zullen aantekenen tegen de beslissing.

'Mijn vader heeft publiekelijk gezegd dat hij betreurt wat er is gebeurd.' In een autobiografie uit 1994 heeft hij bovendien zijn spijt over zijn deelname in 1963 aan de toen grootste geldroof ooit uitgedrukt. 

Biggs, ooit de meestgezochte misdadiger van het Verenigd Koninkrijk, zit in de gevangenis in het Oost-Engelse Norwich een 30-jarige celstraf uit, maar ligt wegens een gebroken heup momenteel in het ziekenhuis. De afgelopen jaren kreeg Biggs verschillende hartaanvallen.

Hij was een van de kopstukken bij de overval op de nachttrein van Glasgow naar Londen in augustus 1963. Bij de overval waren Biggs en 14 andere gangsters ontkomen met een destijds fabelachtige buit van 2,6 miljoen pond - wat vandaag zou neerkomen op ongeveer 47 miljoen euro. Net zoals de andere rovers werd Biggs snel gevat. Na zijn veroordeling slaagde hij erin uit de gevangenis te vluchten en bleef 35 jaar lang voortvluchtig.