Na het verschrikkeijke inferno in de Italiaanse badplaats Viareggio, is het aantal dodelijke slachtoffers in de nacht van woensdag op donderdag opgelopen tot 18. In de vroege ochtenduren overleed opnieuw een zwaargewonde in het ziekenhuis van Carrara. Dat deelde het Italiaanse persbureau Ansa mee.

De man was bij het ongeval over heel het lichaam verbrand. Pas daags voordien waren twee kinderen gestorven aan hun zware brandwonden, die ze in de nacht van maandag op dinsdag bij de explosie van een treinwagon met vloeibaar gas in het station van Viareggio hadden opgelopen.

Volgens officiële cijfers worden in de ziekenhuizen in Noord-Italië in totaal nog 28 zwaargewonden van het ongeval behandeld. De toestand van een twintigtal patiënten is kritiek omdat ze zeer zware brandwonden hebben opgelopen over heel het lichaam. Verschillende mensen worden nog vermist. Daarom wordt gevreesd 'dat het aantal slachtoffers nog beduidend hoger' kan uitvallen. 

In het station van het vakantieoord in het westen van Toscane was in de nacht van maandag op dinsdag een tankwagon met vloeibaar gas om een nog niet achterhaalde oorzaak ontploft. Door de kracht van de explosie werd in de omgeving ook een aantal huizen vernield. Experten vermoeden dat een gebroken as van de wagon het inferno heeft veroorzaakt.