De Comorese regering ontkent dat een van de zwarte dozen van de dinsdag gecrashte Airbus gelokaliseerd werd. Abdillah Mougni, staatssecretaris van het ministerie van Verkeer, weerlegde de Franse berichten daarover. Intussen verhinderden woedende Comorezen het vertrek van een vlucht van de Jemenitische luchtvaartmaatschappij Yemenia vanuit Parijs.

'Ik betwijfel het zeer sterk', zei Mougni, over het bericht dat een van de zwarte dozen van het neergestorte vliegtuig, een Airbus A310, kon gelokaliseerd worden. De zoektocht naar slachtoffers uit het Jemenitische vliegtuig, dat in de vooravond werd afgebroken, werd inmiddels hervat.

Mougni ontkende ook dat vijf lijken uit het water werden gehaald en geborgen werden, zoals Franse media hadden bericht. De lijken zouden wel vanop boten gezien zijn, maar door het ruwe weer konden ze niet uit het water worden gehaald.

De uit Jemen vertrokken Airbus, met 153 passagiers aan boord, was maandagnacht voor de kust van de Comoren neergestort bij het naderen van de landingsbaan. Tot nu zouden enkel kleinere brokstukken en stukken bagage teruggevonden zijn.

De enige overlevende van het ongeluk is een 14-jarig meisje. Ze zei tegen familieleden dat ze na het neerstorten stemmen in het donker had gehoord. Daaruit blijkt dat meerdere inzittenden de crash aanvankelijk overleefden. Frankrijk zei inmiddels dat het meisje zou worden geëvacueerd.

De Jemenitische minister van Transport, Khalid al-Wasir, ontkende intussen ook dat het vliegtuig gecrasht is  wegens een technisch defect. Hij zei dat de tekortkomingen die twee jaar geleden in Frankrijk werden vastgesteld, enkel te maken hadden met de zetels, tv-schermen en koptelefoons.

Op het vlak van veiligheid zou er niets gescheeld hebben, zei hij tegen persagentschap Saba. In mei zouden Airbus-technici het toestel nog onderzocht hebben.

De Franse staatssecretaris voor Ontwikkelingshulp Alain Joyandet, die woensdag naar de Comoren reisde om de hulp te coördineren, wees het weer aan als mogelijke oorzaak voor de crash. Volgens hem was het vliegtuig 'niet in goede staat'.

Om die reden verhinderden woedende Comorezen trouwens woensdag in Parijs dat een toestel van Yemenia richting Sanaa, de hoofdstad van Jemen, vertrok. De betrokkenen verweten Yemenia dat het onveilige toestellen inzet richting de Comoren.

Luchthavenuitbater ADP besliste om de vlucht via een andere terminal te laten vertrekken. Tv-correspondent Marc Fauchoux van de zender iTélé berichtte inmiddels vanuit het toestel dat zowat honderd passagiers alsnog aan boord konden gaan.