Fans rouwen om dood Michael Jackson
Foto: AP

Wereldwijd reageren fans van Michael Jackson verbijsterd op het nieuws van de plotse dood van de popster. In de Verenigde Staten zijn mensen massaal op straat gekomen om hem te herdenken.

Op veel plaatsen werd luidop zijn muziek gespeeld en begonnen mensen spontaan te dansen. Op andere plaatsen, zoals aan zijn domein Neverland, ging het er intimistischer aan toe en stroomden mensen samen met bloemen en kaarsen.

Aan het UCLA Medical Center in Los Angeles, waar Jackson werd opgenomen, stroomden rouwende fans al enkele minuten nadat het nieuws bekend was, toe. Sommigen waren er zelfs sneller dan de familie van Michael Jackson. De politie moest de omgeving van het ziekenhuis afzetten om de toeloop onder controle te kunnen houden.

Verkeerde Walk of Fame

Voor het beroemde New Yorkse Apollo-theater, waar de jonge Jackson in 1969 bij een talentenshow zijn carrière begon, vezamelde zich een grote mensenmassa die eer kwamen betuigen aan de zanger. 'In herinnering aan Michael Jackson, een ware Apollo-legende', zo staat te lezen op het gebouw.

Fans in Hollywood wilden op de legendarische Walk Of Fame hun eer aan Jackson betonen. Spijtig genoeg stonden ongeveer 75 fans aan de verkeerde ster, namelijk aan die van de Amerikaanse radio-entertainer die eveneens Michael Jackson heet.

'Jackson is niet dood'

De dood van de popster is voor sommige fans onaanvaardbaar. De meest radicale fans betwisten zelfs het feit dat Jackson overleden is. Zij geloven de officiële versie niet en spreken van een complottheorie. Anderen gaan zelfs zo ver te zeggen dat de terroristische organisatie al-Qaïda achter de dood van de 'King of Pop' zou zitten.

Op de sociale netwerksites Twitter en Facebook zijn verschillende rouwregisters opgericht ter ere van Jackson. 'Michael Jackson is niet dood', zo staat te lezen op Facebook. Deze pagina is voor iedereen 'die weigert te geloven in de dood van de zanger en die op zoek wil gaan naar de waarheid'. Tot nu toe lijken slechts zes internetters bereid om een zoektocht te starten. Eveneens op Facebook wordt het idee geopperd dat de doodsverklaring de ideale strategie is om een enorme comeback voor te bereiden.

'Artsen zijn misdadigers'

Ondertussen wijst Tarak Ben Ammar, vriend en ex-manager van Jackson, met een beschuldigende vinger naar de 'medische charlatans' die geprofiteerd hebben van het feit dat de zanger het emotioneel moeilijk had en hem vervolgens volstopten met medicijnen. 'Het is duidelijk dat de misdadigers in deze hele zaak de artsen zijn die hem gedurende zijn carrière verzorgd hebben, die zijn gezicht vernield hebben en hem constant medicijnen hebben gegeven', aldus Ammar.


 

 
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig