Holebi's verliezen 'grootste Belg'
Het nieuws van de dood van Yasmine laat op de holebigemeenschap veel indruk na.

Na de dood van zangeres en presentatrice Yasmine verliezen veel jongeren een rolmodel.

Yasmine trouwde in 2003 met haar toenmalige partner Marianne Dupon. Daarmee werd het koppel eerste lesbische BV-koppel dat in het huwelijk trad. Ze adopteerden samen een dochtertje.

De site weljongniethetero.be brengt het nieuws op hun site. In december 2005 werd de zangeres op de site verkozen tot 'Grootste Holebibelg. Op hun forum kunnen lezers hun gevoelens uiten.

'Het is meer dan triest dat mensen op een moment in hun leven komen dat ze deze keuze maken. In eerste instantie willen we dus ook ons medeleven betuigen', zegt Seppe Geert, woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero.

Gaybelgium.be noemt Yasmine een holebi-icoon en toont appreciatie voor het feit dat de zangeres al vroeg uit de kast kwam.

'Onberispelijk voorbeeld'

De voormalige Holebifederatie hield uitgerekend vandaag een bijeenkomst waarop hun nieuwe naam - Çavaria - werd voorgesteld.

Woordvoerder Yvan Brys vernam het nieuws vlak na de samenkomst. 'Het trieste nieuws zette meteen een grote domper op het enthousiasme over onze nieuwe naam. Yasmine betekende heel veel voor de nieuwe generatie holebi's. De no-nonsense manier waarop ze openlijk uitkwam voor haar seksuele voorkeur, maakte Yasmine voor velen een modern rolmodel.'

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in