Na jaren wachten werd het station Noorderkempen maandag eindelijk operationeel. Er zal elk uur een trein vanuit Brecht naar Antwerpen rijden. Voorlopig is er enkel verkeer mogelijk op weekdagen. Het ACW en ACV hopen op uitbreiding.

De christelijke arbeiderskoepel (ACW) en vakbond (ACV) willen dat het treinaanbod in het station Noorderkempen in Brecht op termijn verder wordt uitgebreid om de mobiliteit in de regio te verbeteren.

De organisaties pleiten onder meer voor een rechtstreekse verbinding vanuit Brecht naar Brussel en Breda. Die oproep naar de NMBS lanceerden ze maandagmorgen tijdens een geboortefeest voor de eerste trein die vanuit Brecht naar Antwerpen Centraal spoort.

ACW en ACV voerden in het verleden meermaals actie om de spoorontsluiting van de regio realiteit te laten worden. Nu het zover is, leggen beide organisaties nieuwe eisen op tafel. Ze hopen op meer trajecten vanuit Brecht zodat inwoners van de gemeenten ten noorden van Antwerpen makkelijker in de grote steden raken, zonder eerst naar Antwerpen te moeten rijden. 

Naast een verbinding met Breda en Brussel, willen ze dat het stationsaanbod in Brecht ook klantgericht wordt uitgebreid met een cafetaria en een krantenwinkel. Voorts eisen ACW en ACV dat de mogelijkheid van een voordelig treintarief wordt onderzocht, zodat de concurrentie met bus of auto eenvoudiger wordt. 

De sociale organisaties hopen ten slotte dat naast Brecht ook andere stations verder ontwikkeld worden. 'Op de lijn 12 tussen Antwerpen en Essen zou een verhoogd treinaanbod een goede zaak zijn om de mobiliteitsknoop in de regio te ontwarren', luidt het.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig