In de Duitstalige gemeenschap hebben de partijen uit de nieuwe regering - SP, PFF en ProDG - woensdagavond officieel het nieuw regeerakkoord ondertekend. Het is de eerste keer dat een uittredende coalitie zichzelf opvolgt in het oosten van het land. 
 Socialist Karl-Heinz Lambertz blijft minister-president. Er verdwijnt een PFF-minister, terwijl ProDG een extra minister mag aanduiden. Het parlement van de Duitstalige gemeenschap krijgt een voorzitter van het PFF.
 
  De drie partijen zijn het ook eens over de verdeling van de bevoegdheden. Behalve de voorzitter van het parlement en de minister-president, vaardigt PFF Isabelle Weykmans af als minister. Voor ProDG krijgen Oliver Paasch en nieuwkomer Harald Mollers een ministerportefeuille. Liberaal Bernd Gentges verlaat de regering. De gemeenschapssenator wordt er één van SP-signatuur.
      
Niettemin blijven parlementsvoorzitter Louis Siquet (SP) en gemeenschapssenator Bernie Collas (PFF-MR) nog tot januari 2010 op post. Vanaf dan zullen hun opvolgers hun mandaat opnemen. Wat de paracommunautaire instellingen betreft, zal de omroep BRF worden geleid door iemand van het PFF. De arbeidsbemiddelingsdienst krijgt iemand van ProDG aan het hoofd terwijl SP iemand mag afvaardigen naar de dienst voor mensen met een handicap.