"Opel Antwerpen heeft zeker een kans tot overleven." Dat is het belangrijkste besluit dat federaal minister van Economie Vincent Van Quickenborne trekt uit de vergadering met de Europese Commissie over GM Europe.
Er is zicht op een overbruggingskrediet op korte termijn van "meer dan 1,8 miljard euro", dat alle vestigingen van GM Europe ten goede zou komen.
 
Over waar het overbruggingskrediet vandaan komt, bestaat onduidelijkheid. Naast de Duitse overheid, zouden ook privé-investeerders een bijdrage leveren. Feit is dat GM Europe komend weekend al 250 tot 300 miljoen euro zou krijgen, de komende zes maanden zou nog eens anderhalf miljard euro volgen.
 
Pas als het overbruggingskrediet wordt verstrekt, komt de zogenaamde Treuhand er, een tijdelijke beheersmaatschappij voor GM Europe. De Europese Commissie volgt België in zijn vraag om, naast twee vertegenwoordigers van de Duitse regering en twee van GM, een niet-Duitser als vijfde vertegenwoordiger aan te stellen.
 
Beslissingen over een herstructurering bij GM Europe zouden niet door de Treuhand, maar door de uiteindelijke overnemer genomen worden - wat pas over een half jaar zou gebeuren. Bij die beslissingen zouden bovendien enkel economische criteria in acht genomen worden, en geen nationalistische, zodat Opel Antwerpen "zeker nog een kans tot overleven heeft".