Merknaam VLM verdwijnt
Merknaam VLM verdwijnt Foto: Stad Antwerpen
VLM Airlines en CityJet vliegen voortaan onder één merknaam, die van CityJet. Met de gezamenlijke merknaam willen de twee hun leiderspositie op de Londense markt versterken.

Dat maakten de twee regionale luchtvaartmaatschappijen donderdag bekend in Londen. Tegelijk zullen meer vluchten worden uitgevoerd in codeshare met Air France en KLM.

Samen zijn CityJet en VLM Airlines goed voor de helft van de vliegtuigbewegingen op London City Airport. "De dienstverlening en de expertise zullen op elkaar worden afgestemd", zegt Johan Vanneste, Managing Director van het London City-netwerk van CityJet.

"Wij willen onze nummer 1-positie op de luchthaven van London City versterken en zijn reeds begonnen met de ontwikkeling van een gezamenlijke merkstrategie, die aansluit bij de andere regionale dochters van de Air France-KLM Groep."

Als gevolg hiervan zal de naam VLM Airlines langzaam verdwijnen en zal vanaf volgend jaar CityJet als gemeenschappelijk merknaam worden gehanteerd. De twee luchtvaartmaatschappijen blijven evenwel werken als twee afzonderlijke bedrijven.

VLM Airlines treedt ook toe tot Flying Blue, het frequent flyer programma van de Air France - KLM Groep. Het eigen getrouwheidsprogramma verdwijnt, maar de tegoeden worden omgezet in Flying Blue Miles.

VLM Airlines en CityJet vliegen van London City Airport naar Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Dublin, Dundee, Edinburgh, Eindhoven, het eiland Man, Jersey, Luxemburg, Nantes, Nice, Parijs, Rotterdam en Straatsburg.