Enkele honderden lezers van De Morgen voeren zondag tussen 15 en 17 uur actie aan de redactie van de krant aan de Arduinkaai in Brussel. Met de actie willen ze protesteren tegen de stand van zaken en de aangekondigde ontslagen bij De Morgen. Ook enkele columnisten zullen present zijn.

Het personeel van De Morgen staakte maandag voor één dag uit protest tegen de lijst van 13 werknemers die ontslagen worden in het kader van het besparingsplan. Dinsdag verscheen daardoor voor het eerst in de geschiedenis van De Morgen geen krant.

Het personeel kan zich niet vinden in de keuze van de werknemers die ontslagen zijn omdat dit de kwaliteit van de krant in gevaar brengt. Het gaat onder meer om columnist Bernard Dewulf, onderzoeksjournalist Georges Timmerman en chef sport Hans Vandeweghe.

'Als redacteurs van ’een krant die nadenkt’ staken, is er iets ernstigs aan de hand', menen de initiatiefnemers. Ze organiseren de lezersactie 'om de hoofdredactie te herinneren aan de ’kwaliteit’ die ontslagen wordt'. 'Als lezers van De Morgen zijn we bezorgd over de richting die de krant uitgaat', luidt het.

De initiatiefnemers verwachten tussen de 400 en 500 lezers en roepen iedereen op om een fles drank en een glas mee te brengen, 'om te klinken op het gezond verstand van de hoofdredactie van De Morgen'. Onder meer Geert Van Istendael, Bernard Dewulf, Elvis Peeters en Chris Van Camp hebben hun aanwezigheid al bevestigd.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in