Acht mensen zijn dit weekend om het leven gekomen op de Belgische wegen. Opvallend veel slachtoffers waren jonge mensen, en ook drie motorrijders zijn overleden. Verder vielen nog tal van zwaargewonden.

Een 18-jarige man liet vrijdagavond het leven in Gullegem. Ter hoogte van een vluchtheuvel verloor de bestuurder de controle over het stuur. De wagen belandde op zijn kop en de jongeman werd uit het voertuig geslingerd. Hij overleed ter plaatse.

In Steenokkerzeel raakte een kind vrijdagavond zwaargewond na een aanrijding door een wagen. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het UZ Gasthuisberg in Leuven.

Het meest bizarre ongeval gebeurde zaterdag op de E42 in Spy. Een zweefvliegtuig stortte rond 13.15 uur neer op de autosnelweg. De 65-jarige piloot overleefde de klap niet.

In Zillebeke (Ieper) belandde zaterdag kort voor 22 uur een wagen aan hoge snelheid tegen een paal na controleverlies op een verkeersdrempel. Een 21-jarige man uit Ieper bezweek kort nadien in het ziekenhuis. Er vielen verder twee zwaargewonden.

Een ongeval zondag rond 7 uur in Deurne kostte het leven aan een 19-jarig meisje uit Aarschot. Ter hoogte van de Van Steenlandstraat raakte een wagen met vijf inzittenden de middenberm. Vervolgens ramde de auto een verkeerslicht en een reclamepaneel en ten slotte kwam het voertuig tegen een boom tot stilstand. De bestuurder en twee vrouwelijke passagiers verkeerden na de middag nog steeds in levensgevaar.

In het Henegouwse Fleurus stierven zondagochtend een motorrijder van de politie en een autobestuurder. De motorrijder was bezig met de verkenning van het parcours van de wielerwedstrijd Omloop van Wallonië. De botsing gebeurde toen de automobilist een manoeuvre uitvoerde en rechtsomkeer wilde maken.

Een frontale aanrijding tussen een auto en een motor, zondagochtend op een kruispunt in Bredene, werd een 30-jarige motorrijder uit Bredene fataal.

Op de Antwerpseweg in Geel overleed zondagnamiddag een 36-jarige motorrijder. De man wilde afdraaien en kwam ten val. Een achterligger kon de gevallen motorrijder niet ontwijken.

Op de Veemarkt in Lier raakte ten slotte een motorrijder zwaargewond toen hij tegen de afrastering van een frituur reed.