N-VA-voorzitter Bart De Wever is tevreden dat CD&V het N-VA-voorstel steunt om in Vlaanderen een aanvullende Vlaamse gezinstoeslag in te voeren. Hij zegt dat naar aanleiding van de uitlatingen hierover van CD&V-voorzitster Marianne Thyssen op de CD&V-gezinsdag in Bobbejaanland.

De N-VA lanceerde het voorstel in februari op haar programmacongres als één van de belangrijkste speerpunten in haar verkiezingsprogramma. De partij pleitte toen voor een gezinstoeslag van 500 euro per jaar per kind tussen 0 en 3 jaar. Dergelijke maatregel zou ongeveer 100 miljoen euro kosten.

De Wever stelt dat een regionalisering van de kinderbijslagen uiteraard beter is. 'Maar doordat CD&V en Open VLD de staatshervorming hebben begraven, is dat er helaas niet van gekomen', voegt hij eraan toe.

'Wij trekken ons niets meer aan van het federale niveau. Niets werkt daar nog. Vlaanderen is bevoegd voor gezinsbeleid en kan dus perfect een aanvullende kinderbijslag geven. Ik ben blij dat na de SP.A nu ook de CD&V ons hierin steunt', luidt het.

De Wever hoopt overigens dat de Vlaamse partijen zijn ander pleidooi - voor een Vlaamse hospitalisatieverzekering - ook gaan steunen.