Jonathan Borlée klopt zijn tweelingbroer
Foto: belga

De tweelingbroers Jonathan en Kevin Borlée heb hun rentree in open lucht niet gemist. Op de Seminole Twilight Meeting van het Amerikaanse Tallahassee ging de zege op de 400 meter in 45.34 naar Jonathan. Kevin finishte als tweede in 45.51. Het was outdoor hun eerste 400 meter in acht maanden.

De meeting werd georganiseerd door Florida State, de universiteit waar de Borlées studeren. De broers doken met hun tijd allebei onder het minimum (46.50) voor deelname aan de Conferencemeeting op 29 en 30 mei in Greensboro (North Carolina).

Als ze daar bij de eerste vijf eindigen, mogen de Brusselse broers van 10 tot 12 juni in Fayetteville (Arkansas) ook deelnemen aan de nationale universitaire kampioenschappen (NCAA). Die kampioenschappen zijn een eerste objectief voor de Borlées dit seizoen, in de aanloop naar het WK in Berlijn (15-23 augustus).

De broers, die slaagden voor hun examens, keren op 20 of 22 juni terug naar België. Volgend weekend lopen ze op een meeting in Atlanta. Kevin start er op de 200 meter, Jonathan loopt de 400 meter.