Het ongeval in Zillebeke (Ieper) waarbij zaterdagavond iets voor 10 uur 3 jongeren levensgevaarlijk gewond raakten toen hun auto tegen een paal te pletter sloeg, heeft in de nacht van zaterdag op zondag een dodelijk slachtoffer geëist. Dat bevestigt de politie van de zone Arro Ieper.

Enkele uren na het ongeval is in het Heilig Hartziekenhuis van Roeselare een 21-jarige man uit Ieper aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om de man op wiens naam de verongelukte wagen stond ingeschreven. Vermoedelijk was hij ook de chauffeur op het moment van het ongeval.

Een kleine personenwagen reed zaterdagavond tegen hoge snelheid in de richting van het centrum van Zillebeke. Op een verkeersdrempel raakte de wagen met de wielen van het wegdek af. De chauffeur verloor de controle.

De stuurloze auto sloeg 100 meter verder te pletter tegen een paal. Het kostte de brandweer een uur om de inzittenden uit de verhakkelde wagen te halen. Twee slachtoffers, een man van 22 jaar uit Ieper en een meisje van 16 uit Heuvelland, verkeerden zondagochtend nog altijd in kritieke toestand.